dimarts, 5 de juliol del 2016

Comencem a dissenyar!

Perquè els docents no comparteixen material en xarxa? Perquè no es fa servir una eina "a priori" tan recomanable?

Hem iniciat un procés per donar resposta a aquests dubtes, mitjançant el Design Thinking. Una eina que ens permet, en cinc passos, dissenyar una possible solució a qualsevol qüestió que es plantegi.

Primer de tot vam començar empatitzant amb les persones que han de fer servir l'R2M, la nostra plataforma per compartir materials didàctics. Hem preguntat si la fan servir, i si no, quina o quines son les raons per les quals no ho fan. És una eina massa llunyana? No tenen temps per fer-la servir? No troben materials útils pel seu objectiu?

A arrel d'això, hem mirat de definir, comprendre, la informació rebuda per part dels usuaris. Hem fet un seguit d’activitats que ens porten a formular tres qüestions on resumim les pautes a millorar:

-         Com podríem fer que el docent se senti reconegut?

-         Com podríem afavorir espais de trobada per compartir?

-       Com podríem garantir un entorn més òptim pel seu ús?




El següent pas és idear una manera de seleccionar les diferents propostes de millora que han sorgit, escollint les més votades i classificant-les en racionals, fàcils i/o engrescadores.

Després el següent pas és prototipar la solució que volem donar al nostre problema. Hem creat una eina senzilla, atractiva, per presentar la nostra solució als usuaris: un còmic! Amb això volem explicar d’una manera més visual la possible resposta que hem trobat al problema.






















Per acabar aquest procés, el darrer pas consisteix en testar. Una companya del grup ha mirat de presentar la nostra solució als usuaris de l’R2M. Un cop finalitzada l’explicació ha apuntat acuradament les respostes, el feedback que ha observat en els usuaris, incidint en els aspectes positius, les crítiques constructives, les preguntes o dubtes que han sorgit i les noves idees que han aportat. Tot això ens ajudarà a millorar el nostre prototip de solució.

Amb tot això hem après una nova manera de trobar solucions creatives als problemes, centrats en les persones. Design Thinking!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada